Twente Mobiel

Tim als promotor in diverse video’s.

» Opdracht

Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en richt zich op het stimuleren van slimme en duurzame mobiliteit in de regio Twente. Tim informeert medewerkers over de verschillende manieren van reizen. Tim is de fictieve collega van het team Twente Mobiel. Ter ondersteuning van diverse mobiliteitsacties moesten een aantal animatiefilms worden gemaakt en hier kwamen wij in beeld.

» Uitvoering

Twente Mobiel kende ons al door het maken van hun corporate website en een instructievideo. Toen bekend werd dat we ook animatiefilms maken, mochten we dit laten zien voor een aantal campagnes en zo het karakter versterken. Tim was al getekend en het was aan ons om hem op de juiste manier tot leven te laten komen. Vanuit een karakter-brainstorm kwamen we tot de juiste stijl en tone of voice. We kozen hierbij voor een herkenbare, enthousiaste voice-over en animatiestijl die de combinatie heeft van feel good en beweging. Op deze manier blijven de films tot de laatste seconde leuk om te kijken. Daarnaast hebben we de karakters naast Tim zelf ontworpen, waarbij we ook het ‘echte’ team van het bedrijf laten terugkomen.

» Resultaat

Voor deze prachtige organisatie hebben we inmiddels meerdere video’s ontwikkeld, waarbij Tim zelfs twee internationale versies heeft gemaakt. Deze films ondersteunen de algehele branding van Tim en Twente Mobiel, en zijn campagnematig met veel succes ingezet. We kijken ernaar uit om Tim als promotor ook voor de toekomstige acties tot leven te brengen. En zo een bijdrage te leveren aan minder files en Co2 uitstoot.

Animatie, Branding, Contentcreatie, Website

 

meer cases

Wil jij dit ook?