Doornroosje

Onderzoek geformuleerd op een creatieve manier.

» Opdracht

Doornroosje is bekend in Nijmegen en omstreken vanwege haar concertzalen en feesten. We werden gevraagd of we door middel van een infographic de uitkomsten van een onderzoek van de Radboud Universiteit in kaart wilden brengen. Veel en complexe informatie verpakt in een makkelijke vorm. De infographic moest de Culturele Infrastructuur in Nijmegen duidelijk uitleggen, zodat deze voor iedereen goed te begrijpen zijn.

» Uitvoering

Ingewikkelde dingen toegankelijk maken, dat doen we graag! Onze analytische hersenhelft werkt daarbij perfect samen met de beelddenker in ons. We stonden voor de uitdaging om een flink onderzoeksresultaat terug te brengen naar behapbare brokken informatie, die voor de culturele sector goed te lezen is. We hebben ons verdiept in het onderzoek en gingen op zoeken naar de belangrijkste resultaten, om deze visueel tot leven te brengen.

» Resultaat

Na een interessante zoektocht konden we de highlights eruit halen die relevant zijn voor de lezer. Het was de kunst om de juiste mix van informatie zo simpel en aantrekkelijk te verpakken, dat de lezer echt wil weten wat erin staat. En dit is gelukt! We hebben een informatieve en mooie infographic gemaakt die voor iedereen goed te lezen is.

Infographic

meer cases

Wil jij dit ook?